14 April 2011

Temujanji.

Kerja ai memang tukang buat temujanji antara orang dengan bos ai.
Set kan masa, set kan tarikh, tanya bos ok ke tak, confirmkan then dah bolehlah bagi orang tu jumpa.
Set masa jumpa pukul 10, pukul 10 lah dia akan jumpa bos ai. Tepat pada masanya.
Kalau lambat pun kes-kes tertentu je lah.

Tapi ai cukup tak suka bila ai pula yang perlu ditemujanjikan. Dengan doktor kerajaan pulak tu. Tahu je la kan kalau kena jumpa Dr. kerajaan ni, tulis je atas buku pukul lapan, pukul doblas karang belum tentu dapat jumpa lagi. Haishhhh, letih!

AJ selalu cakap ai banyak komplen bila ai bising-bising kat telinga dia tentang benda-benda macam ni. =|

Mahaplah, sebab ai memang tak suka keadaan macam ni. Sebab tu lah, ai rela amik cuti rehat atau EL je bila bab-bab buat temujanji dengan sepital atau kelinik 'K' nih. Yelar, kalau tak buat macam tu, lepas temujanji masuk kerja dah tentu tengahari atau petang. Helo, time-time macam tu, mood untuk buat kerja adalah ditahap bawah daripada 4/10 ye bila dah setengah hari kau penat duduk tercongok menunggu kat sepital tu!

27 April 2011 ada satu lagi temujanji dengan Doktor Besar. Sebabnya, doktor-doktor kecik ni tatau nak respon apa tentang masalah ai. *Harap-harap time tu ai dah bersalin lah. Senang, tak payah jumpa dah!

Setakat ni yang ai tau salah satu faktor ai kena jumpa Doktor Besar adalah sel darah putih ai lebih byk dari sel darah merah. Hmm, apa lagi lah nanti kan?

Apapun, baby, cepatlah keluar ye. Malas mami nak hadap semua ni dah. =|

2 ulasan:

  1. adess.. penah jadi kat org yang same checkup ngn aku kt klinik dulu. slagi x bersalin kejenye amek darah & jumpe doc jela.. sabo ye.
    aku doakan sumenye slamat. insyaallah

    BalasPadam
  2. umi:
    iye, demi baby bersabar je lah ni.

    BalasPadam