04 Mac 2011

Mac sudah!

1. Mac sudah tiba. Bila mac tiba, itu tandanya.... masa untuk bersalin dah makin dekat lah! Macam-macam rasa yang ada sekarang ni, tapi yang paling banyak adalah seram & takot. Lagi-lagi lepas baca pengalaman orang bersalin, tambah seram mami nak oiiii!

2. Result exam sudah keluar. Alhamdulillah. Rezki untuk 3 pointer masih ada. =) Next wik akan masuk semester lapan, then tinggal satu semester sahaja untuk dihabiskan. Dak Pink, sila dabeltriple kan kekuatan mental dan fizikal anda ye. Nomore nak benti2 study dah! Kang AJ bagi penampa kang! Semester lapan akan dihadapkan sekali dengan waktu bersalin. Oh em gee, lepas pantang je terus final exam ko! Senak perot mak! Apepun, moga Tuhan tambahkan lah kekuatan untuk hadapi masa mendatang.

3. Kemengandungan setakat ini oke-oke sahaja. Berat badan naik satu kilo dan im free from diabetis. Terima kasih encik suami kerana sentiasa memantau pemakanan ai ye. =p Baby pulak, time scan semalam, kepalanya sudah ke bawah. Cuma, sekarang ini, bila malam, kaki kanan mesti akan krem. Doktor kata, ai banyak berjalan, sebab tu kaki selalu krem. Eh doktor ni, kan kalo banyak berjalan akan menyenangkan untuk bersalin. kan?

3. Semalam macik & mama calling-calling. Rendu kat ai katanya Huhu. Yelar, sejak kawen dan ditambah class every wiken, weols dah jarang lah berjumpa. Dorang suruh tepekkan gambar mengandung banyak-banyak di FB sebab dorang nak tengok. Hmm, nanti-nanti lah ye. Mood untuk bergambar sekarang ni agak kureng sket. Honestly, self esteem down sebab keadaan fizikal. )=

4. Ai dapat offer untuk untuk maternity shoot tapi tatau nakbuat bila. Sebabnya, masa sentiasa cemburu dengan ai. Ark ark ark. Bz lah, tatau cemane nak ejas masa. Apepun, tema tok shooting dah ado dah. =p

5. Taching je tengok markah prestasi yang diberi oleh bos lama. =) Terima kasih bos atas markah tersebut. I tot ai tak perform last year. Yelar, sebok dengan persiapan kawen nye lar, cuti manjang lah, morning sickness lagi, kes masuk sepital bagai, tapi Alhamdulillah, markah yang diberi amatlah memuaskan. Jauh beza lak dengan penilaian ai terhadap diri sendiri. Semoga ai akan berjaya untuk memantapkan lagi prestasi ai di masa akan datang seperti yang bos syorkan, Insya-Allah. Erkk, tahun ni ai akan cuti bersalin lak. Boleh ke nak mantop-mantop?

6. Lastly, nak buat iklah sikit. To all bloggers, meh la beramai-ramai hadir ke Hari Terbuka USIM 2011 (4-6 Mac 2011). Macam-macam ado! Mai cik mai cik datang beramai-ramai memeriahkan USIM yg di tepi highway PLUS ni je (yang kubah biru tu). Nak makanan ado, nak kuiz ada, nak hadiah pun ado tapi kene masuk pertandingan lah, dan tok pelajar yang nak mencari tempat tok sambung belajar, meh datang USIM meh, boleh cari-cari info tentang fakulti pilihan. =)


2 ulasan:

  1. da dekat da tu akak ku...plz jg diri bebaik yer..^^

    BalasPadam
  2. kejap jer rasa kan...

    taking care :)

    BalasPadam