08 Februari 2011

6 bulan setengah.



emi kata: tak sabar nak tunggu ko berpantang.
ai kata: pasal lak?
emi kata: sebab tak sabar nak tengok ko jalan bersopan.
ai kata: alah, tak payah tunggu time pantang, sekarang ni pun aku dah kene jalan perlahan sebab penat.

aj kata: sudah-sudah lah makan tu yang. banyak dah tu.
ai kata: ala.. nanti time pantang tak boleh makan sume ni.
aj kata: yela-yela, makanlah puas2. tak sabar nak tunggu awak berpantang. takdelah awak makan banyak mcm ni nnt.
ai kata: hmmm, kita tengok lah nanti ye sabar ke tak awak tunggu ai berpantang!

=)
alhamdulillah. sudah menginjak ke enam bulan setengah preggy.
alhamduilllah, sehingga ke hari ini masih sihat dan mampu lagi menjalankan tugas wifey, study dan sekretari.

per'kembang'an?

kelebaran? semakin menyerlah di semua bahagian hingga menyebabkan semua baju kurung menjadi ketat melekat bila dipakai. rasa seksi je bila pakai baju kurung. haha.

nafsu makan? ekselente!

sekarang ini sudah jadik pemalu untuk jadi mudel kamera. tak dapat terima kenyataan melihat bentuk badan. =p

cepat penat & lesu+ mengantok sahaja. mungkin disebabkan berat badan yang makin bertambah kot.

tdo memang tak sedar diri sekarang ini. tiap-tiap malam akan cepat mengantuk. terkadang tak sedar pun terhimpit perot time tdo. haishh!

kesakitan dan kesengalan di bahagian pinggang hingga ke bawah sudah mula terasa. kaki pun kadang-kadang krem. terbit air mata oke bila ada masa ia datang menyucuk.

pergerakan baby sudah sangat-sangat aktif sekarang ini.

bila time rukuk dan sujud akan terasa ada benda keras cucuk perot. hep2 baby nih!

sudah terasa hari melahirkan baby semakin dekat. huhu. mami serammm nakkk oiii! tapi cuba follow the flow je lah!

apepun, semoga Allah s.w.t permudahkan segalanya dan semoga semuanya kan baik2 saja. amin. *gaya mcm nak beranak besok je kan?

2 ulasan:

  1. hi ain...i follow u k..blog i bru suam2 kuku siap...hehehe...

    BalasPadam
  2. thanx & welkam my klasmet.
    i pun dah folo u dah. =)

    BalasPadam