24 Januari 2011

Zaman hingusan! Haha.

Buat FB walking tok cuci-cuci mata td, sekali terjumpa gambar2 time hingusan yang dihapload oleh kezen ai. Motip utama dia hapload gambo ni adalah semata-mata dengki dengan sepupu sepapat sebab kami hanya hapload gambo bajet cun je di FB. Boleh camtu?

Saril, ko memang dengki dengan ke'cun' nan kiteorang tu kan, tapi xpe, xdo tinggalkan kesan pun kat haii bila ko boh gambo camtu. Dah kenyataanya time hingusan gitu, takan nak diubah2 lak kan? Papepun, zaman hingusan adalah zaman yang sgt seronok dua ronok bagi ai sebab tak payah susah2 nak mikior masalah negara even money thingy nih. =p


Di masa masih dua bradik lagi. Posing nak bajet macho ajo.
Subang besar di telinga tu adalah tok menandakan ai gegirl. hakhak. Pegang tangan ikin pun muka terpaksa je.


Zaman melenjit riang.
Kekretipan ai amat menyerlah dalam menyuai padan pakaian diketika itu.
Baju yang ai pakai tu sebenarnya baju kurung kedah, kainnya labuh. tapi kalo pakai kain labuh mane bole nak melenjit-lenjit kan? so, sarung skirt je sudah! senang nak melangkah.
oh, ai sgt hitam mcm anak keling India lah!


Raya time di subuh hari! *yg paling pendek tu la tukang hapload gambo =p
Dan macam biasa, ai adalah yang paling tinggi dalam gambo. Kate tunjang kan!
Rambut adalah pesen kerinting besar hasil usaha gigih mak itam untuk membuat pelarasan rambut ai adikbradik dengan anak dia. =D


Ni tah umur berapa tah, tak hengat lak ai.
Rambut pendek macam jantan.
Gie taman permainan pakai baju kebaya lagi, kau ado? haha.


Last sekali, gambo time raya lagi.
Ibu memang suka menyeragamkan baju raya weols dari kecik.
Kalo tak baju warna sama, design kain mesti sama. Gitulah gayanya sbb ibu nak save bajet.
Peraturan pakaian ibu senang. Sape itam pakai warna gelap, sape cerah pakai kaler striking.
So, bila tgok gambo tu, baju sape paling gelap dan sape paling itam? Haha.

4 ulasan:

  1. hahaha kelakarla kak tp comel. rendu zaman dolu2 :p

    -gajahputih

    BalasPadam
  2. gp:

    mmg kelakar pun kan?
    tp klakar2 pun, tulah kenangan. =)

    BalasPadam
  3. hihi..best la tgk gmbr lama2..comey jer ain.... :)

    BalasPadam
  4. elin:
    tq dear.
    cumil a.k.a cumut. haha.

    BalasPadam