30 Januari 2011

kate dulang paku serpih, ngate orang dia yg lebih!

Balik dari kelas,

me: bie, tak jadi gi JJ, kita gi giant boleh tak?
dea: alahh, x payah lah. awak tu kang, bukan boleh. mcm-mcm yang awak beli.
me: ala, kali ni tak beli pape. betul. xtipu. nak jalan-jalan and tengok2 je. boleh lah. ye?
dea: xbeli konon. dalam takde, takde, ada je satu dua yang awak beli jugak nnt.
me: betul, janji. kali ni tak beli dah. dalam purse ada rm15 je ni. tak cukup duit kalo nak beli pape. boleh lah bie ye? plsssssss..
dea: erghhhhh, yelah2! tp awk jangan beli pape tau?
me: orite. tq bie *sengeh noti.

lalu,
berjalan-jalan lah si mami & dedi to be itu di sekitar giant sambil,

tengok-tengok barang.

belek-belek baby's thingy.

si mami to be itu pula cuba sedaya upaya menahan kehendak napsu tok membeli barang baby walopun dah ada dua tiga barang yang dipegang dah hampir nak di bawa ke cashier tok buat pembayaran. kate dah janji tamo beli pape kan? so, tak boleh la beli pape.

sekali, dalam mami to be tak beli pape,

lain pulak jadinya...





















hurmmm?




si dedi pulak yang melebih2, nampaknya!

dedi,
baru u tau kan bila rasa itu tiba dan kamu memang teringin nak memilikinya?
=)

10 ulasan:

  1. hahahh..
    ape la dedi ni. cakap x serupa bikin.

    BalasPadam
  2. alalala. tomeyy3..
    tue lah, kdg2 bila daddy yg eksited, baru dia tau ape kite rase kan?? :D

    BalasPadam
  3. kupas2:
    moral of de story, lenkali jgn kate org kan? =p

    BalasPadam
  4. balkis:
    btol3x.
    suka nengok dedi eksaited, kalo boleh satu kedai nak dibeli.

    BalasPadam
  5. Hi! Hunting baby stuf memang mengasyikkan! Bagus tu dedi nak beli, xdelah nampak mummy sorang yang excited *-^

    BalasPadam
  6. ms SZ:
    hai ms SZ.
    mmg pun bez je tgok2 baby stuff. lagi2 yg kaler pink. =p

    BalasPadam
  7. heheh..klu tgk brg or baju bb memang tgn tak boleh diam dr nak capai. Da ada bb nnt lagi la..baju sendiri pun kdg2 lupa nk beli...sebab asik beli bj anak. Lepastu tetiba br terpikir.."eh da lama tak beli baju sendiri"..hihihhi.

    BalasPadam
  8. mmg akan gile la kalo bab2 beli barang baby ni. hehehe

    BalasPadam
  9. misha:
    tak lame lagi gila lah ni. hehe. xsabo nak pi beli barang babyb =p

    BalasPadam