12 Oktober 2010

Pembuakkan

1. hari sabtu, dari pagi sampai malam nak tido, asek menangis non-stop. kalah baby. then mlm, angin ape datang tah, suruh AJ gi tido rumah mak dia. bile AJ tanak gie, nanges balik. tak plan pun nak nanges ok. ia berlaku di luar kawal. ada masa AJ layan nanges, ada masa dia dok telentang je depan tibi. class pun tak pergi, sebab melayan tangis. hasilnya, mata bengkak macam katak bobot.

2. tak paham hati orang ni. bukan tak pernah mengandung, pernah! tapi masih tak faham cemane keadaan orang yang mengandung tu. bukannya sengaja nak menyusahkan orang, meraih simpati, tapi ko sendiri tau kalau time mengandung hazabnye tu macam mana kan! dengan mood yang tak menentu, morning sicknessnya, ditambah pulak kes berdarah aku ni, takan la ko tak nampak. atau, berpura2 tak nampak? xpe la, macam biasa, aku tak pernah nak simpan dalam hati. aku tak minta belas ihsan pun tambahan aku dah minta pun name aku dikeluarkan. so ape halnya? papepun, kalau ko nak semua, ambik. tapi ingat, buat busuk dibalas busuk la!

3. stress dengan keadaan diri sendiri. tapi tetap pujuk hati dengan dua perkara ini,

~ walo macam mana ko stress pun ain,ingat, mcm ni la dulu keadannya time ibu ko ngandung kan ko. entah2, time ibu dlu, lagi terok dari ni. so, rasakanlah semua ini.
~ bersyukurlah! Tuhan dah bagi ko rasa, hadapi la ia dengan tenang jiwa dan baik2 saja. sabar! Tak semua orang berpeluang merasa perasaan ini oke!

4. monthly chekap hari ni, resultnya tekanan darah rendah, kencing kotor dan yang paling beznya tok aku ialah berat turun. haha. tapi nurse bebel tak hingat nye. nurse tanya nape berat turun, ai jawab muntah2. ye la kot. takan sebab stres lak berat turun kan? berat sekarang adalah 54.5kg. tang kencing kotor, i tot, sbb makan benda yang bukan2 jadik kencing kotor, tapi rupenye, badan kurang air. so terjadinya la kencing kotor. so, kene minum air masak dua liter sehari. ai juga kene banyakkan makan kerang, hati, limpa yang selama ni ai tak penah sentuh oke! susu pun kene minum 3x sehari. haishh! dan, lepas ni, dua minggu sekali ai kena gi chekap. adoi! cemane lak nak ngadap bos nk bagitau. lagi satu, stakat ni, im free from diabetes. oh, syukur!

5. final exam tok sem 6 ialah pada minggu ni. preparation? tatau nak cakap. o mai gucci, dan dan stress balik =|

6 ulasan:

  1. time pegnen mmg camtu ain. Tapi lain org lain la pulak dia punye simptom. Kengkadang org tak paham bile igt kiter sesaje je ngengade n emo tak tentu pasal. sedangkan kiter sendiri pon tak paham apsal jadi camtu...sabar je la ek...it's gonna be ok soon

    BalasPadam
  2. hai lah mama...macam macam feel timbulkan time pregnen ni....huhu..hadapi dengan tenang ye...bukan semua dapat "nikmat" begitu :)

    take care my fren!

    lafyu, beby.

    BalasPadam
  3. sabar ye my pren. lain orang lain pengalaman dia.
    yang dok nak2 sangat tak merasa...

    tah2 anak laki kut. meragam semacam je mood kau?

    *pelukss*

    BalasPadam
  4. sabar byk.... turut simpati... ;/

    BalasPadam
  5. i believe in you sis

    -gajahputih

    BalasPadam
  6. sapa lak yg busuk ati tuuuu??? very theeeee...sabor la yer...pas 9 bulan 10 ari sok layankan kegembiraan & kebahagiaan plak

    ~makgajah

    BalasPadam