24 Ogos 2010

Sebulan yang dah berlalu.

wikdays,
bangun sahur, tdo jap, bangun mandi + solat, g kerja, 4.30 gegas beli barang, masak, solat asar, hidang tok berbuka, solat maghrib, basuh baju/lipat baju, iron baju, on9 kalo rajin, solat isyak, tdo. bsoknya, bangun sahur, tdo jap then ulang rutin yang hampir sama setiap hari.

wiken,
sabtu~ bangun sahur, solat & tdo jap, operasi kemas rumah, selak2 nota kuliah, g kelas, duduk ontok2 kat kelas, berbuka di unibesti, balik rumah, tdo.

ahad~ bangun sahur, solat & tdo jap, kalot2 iron baju tok gi clas, siap2 g kelas pagi smpai la petang. then gegas2 balik rumah, masak, berbuka, maghrib, tgok tibi, isyak, terlelap, terjage iron baju, sambung tdo balik.

motip??dah sebulan ai jadi isteri orang oke, dengan adonyo tanggungjawab tergalas di bahu. ai cuba galas ianya sebaik mungkin.

to my hubby,
hepi enibeseri sebulan. ai minta ampun da maaf andai sebulan ini, ai masih belum jadik isteri yang sempurna lagi. ai masih lagi cuba menyesuaikan diri dengan suasana baru ini. papepun, ai akan cuba memperbaiki diri dari hari ke hari. kita cuba ye?

to abah,
ampun sangat2. sehingga 13 ramadhan ini, ai memang xpenah sekali pun lagi gi terawih. ampunkan AJ juga sebab kaberline ngate ai pegi kadang2. anakmu ini selalu pengsan dekat2 nak isyak, then tejage semula lepas pkul sembilan. sgt letih! papepun, ai akan cuba juga pakse diri tok gi terawih. takan ku biarkan ramadhan tahun ini kosong tanpa tarawih. *promise

to myself,
caiyok2 dan takan berhenti mencuba. =)
akan cuba pakse diri tok buat kerja tertangguh itu & akan cuba pakse diri sampai muntah tok setelkan esaimen.
dan juga, ai perlu cari bitamin tok menambah tenaga. siyes, sgt tak larat menjadi2, dan ia menjadikan ai malas. since ai tak pernah makan bitamin, akan cuba google tok cari bitamin yg sesuai.

notalipscumel:

1. cuba cari masa ai study kat mana? =p
2. myheart tak sihat & EL harini di rumah dan ai pula kat opis keje. bole?

7 ulasan:

  1. takpe kak.ni awal2 lagi memang ambik masa.lama-lama oklah tu.be strong k.akak yg sy kenal sangat kuat orangnya :)

    -gajahputih

    BalasPadam
  2. amik berocca supplement. dia mcm panadol soluble tu tapi perisa oren. mcm minum oren F&N tu :D

    motip? tu supplement utk rasa cergas sepanjang hari dan makan la kurma weyy. penat aku buat entri.

    BalasPadam
  3. lupa plak. selamat ulang bulan pertama! best kan kira setiap hari setiap bulan. hahah!

    BalasPadam
  4. makan bitamin B..bitamin B tu utk org bz..sesuai la ngan cik puan pink...multibitamin pon ok..semua bitamin ada dalam tu....

    BalasPadam
  5. alololo..cian cian....kalo boleh,culiklah time utk dapatkan rest secukupnya.. :)

    beby

    BalasPadam
  6. penatnyer baca...ahaks!
    standard la...bila tanggungjawab bertambah penat pon bertambah...
    takper tanggungjawab itu ibadat yang dapat mengumpul pahala...chaiyok! chaiyok!

    ~makgajah

    BalasPadam
  7. GP:
    im trying my bez dear

    Fia:
    thanx beb. erkk, kurma aku hanye bole makan satu2 je. byk2, xleh =p

    Phia lak:
    tq beb

    mis linda:
    oo, tq. =)

    beb:
    nak culik masa tok holiday je. senang. lama.

    MG:
    iye, tngah kumpul pahala ni =)

    BalasPadam