28 Julai 2010

Tipikal malay haih.

bila tak kawen,
orang akan tanya,
~ bila nak kawen?
~ anak ko tu xde sape ke nak? tak kawen2, orang lain semua da beranak pinak.
~ apa la masalah anak ko tu tak kawen2.

bila tak juga kawen,
orang akan tanya lagi,
~ anak ko tu sakit kot, g bawa berubat, tak kawen2 lagi ni.
~ da terlanjur kot, tu yg tak kawen2 lagi.

dan,
bila da kawen,
buat majlis ikot citarasa sendiri, ikot keinginan sendiri,
orang tetap berkata juga,
ala, kawen nak menunjuk2 tu. *refer majlis ai

haishh,
mulut orang kan,
xboleh nak buat apa.
ikot suka korang la nak kata apa pun.

yang penting,
ai tak nyusahkan korang, tak minta duit korang, tak nyebok hal korang pun.

notalipscumel:
syukur, ai da selamat kawen da pun taw =p

20 ulasan:

  1. dh selesai pn biarkan mereka.kak,sy ada cite best ms sy dtg wedding akak tu :P

    -gajahputih

    BalasPadam
  2. congratz...dah bergelar 'PUAN' skrg nih:) Sori akak x dpt dtg kt melaka, klu pegi rumah AJ boleh kan...

    BalasPadam
  3. biar je ain...mlt org mmg xleh nak ttp...wat mjls kcl org kata, beso pn org kata. mn leh puaskn hati sumer org..but u look gojes on dat day...congrats

    BalasPadam
  4. let them be..

    bila tak kawen tny bila nak kawen,
    bila dah kawen tak beranak kata mandul,
    bila beranak satu tanya bila nak tambah anak lagi,
    bila beranak ramai - org 'kpg' kata beranak byk sgt,
    bila tak beranak ramai - org 'kpg' kata merancang sangat,

    let them be la. or just take my advice as this is my sayings to one of makcik hor kat kpg sound i sbb tak beranak lagik..

    "hmm.. makcik tau ka bila makcik nk mati? tak tau kan.. kuasa Allah makcik, kalau dia nk bg dia bg..." hihih kompem makcik tu shut the F**k up. ngeeeee...

    apapun, ayam bakaq kenduri you sodap!!!

    from kakak you yg chanteq:)

    BalasPadam
  5. Selamat Pengantin Baru & tahniah ye Puan Ping (dah x leh panggil cik ping)...dah selamat pon semua..pedulikan cakap2 org...yg penting sendri rasa puas hati...

    BalasPadam
  6. tahniah..sorry xdpt attend kat melaka..insyaALLAH akan cuba attend kat Nilai..

    BalasPadam
  7. huhu.. sabar je lar. ai suke konsep wedding tu, classy!! make-ups u gojes, tak rugi pilih pak andam, derang artistic.. ;-P

    BalasPadam
  8. GP: tq sudik datang.

    psst: terkejot & xsangke u datang taw.

    BalasPadam
  9. kak mai:

    oke, bole je dtg nilai.

    BalasPadam
  10. kakakku yg cantiqs:

    =) tq puan.

    tu ayam bergolek la. =p

    BalasPadam
  11. bitersuwit:

    tq. sabo no, sdg dlm proses menghapload ni. =)

    BalasPadam
  12. kak zimah:

    tq kak. oke, jmp kat nilai.

    BalasPadam
  13. babyblue:

    tq cik biru. tq juga sudik dtg.
    hehe. sgt puas hati dengan majlis & mekap ai. even ada cacat cela siket tu, ai tetap puas hati.

    BalasPadam
  14. puan ping..kite nak gi nilai jugak..bole kan..

    BalasPadam
  15. biaq pi la ngan mulot oghang...
    tak mati dikeji tak idop dipuji...
    yang penting ko hepi ngan apa yg ko buat....
    semoga berbahagia yer mrs azreen (^_^)

    ~makgajah

    BalasPadam
  16. lantakkan lah! penat layan kerenah orang ni kakchik :|

    *aku happy kau kahwin, santek :)
    best tak kahwin? hahahaha!

    BalasPadam
  17. piya:
    tular. yg penting aku da cantik da time kawen. =p

    *betol la kawen tu bez. tp penat. ark ark ark. =p

    BalasPadam