03 Jun 2010

kita hanya merancang, tuhan yang menentukan.

rasa tak bez ini ada dari semalam since ai mendapat satu msg thru FB.

*terkedu*

dan, di kala ini terfikir jika ai di tempat rakan ai itu.
hari besar akan menjelma ahad ini, tapi terpaksa dibatalkan.
=,(

wahai sahabat,
hilang segala kegembiraanmu itu sekelip mata,
bersabarlah,
kita hanya merancang, tuhan yang menentukan.
Ingat,
setiap apa yang jadi ada hikmahnya.
semoga kamu kuat.
semoga tuhan merahmati kamu.


notalipscumel:
sayangilah kawan-kawan anda sebab,
kawan-kawan bukan sampah, yang boleh disepak terajang sesuka hati.
bila nak datang menyembah,
bila da tanak,
dibuang umpama sampah.

11 ulasan:

  1. kesian dia kn kak.sy ms akak ckp terus berpinar kepala *tgh bayang cmne kalau jd kt sy

    -gajahputih

    BalasPadam
  2. mmber aku ade sorg yg cmtu. pttnye kawen bln 3 aritu. sume brg da siap2.. last2 putus cmtu aje. yg lakinye pon bleh putuskn melalui org ke 3.
    sgt kesian dgn die..

    tp hikmahnye skang die lg bahagia & bebas. lebih menghargai keluarga sendiri.

    p/s: ckp kt kwn ko, segalanya akn jd lebih baik lps ni. Insyaallah.

    ezummi

    BalasPadam
  3. GP:
    yep, aku pun tatau nak react cemane bile tau.

    *masih terkejot lg ni

    umi:
    yep. mungkin tu bukan jodoh tok dia.

    ye, nnt aku smpaikan pesan ko tu ea.

    tq mi.

    BalasPadam
  4. ya! kawan sejati tetap akan berada di sisi hitam dan putih kita. tapi tak semua berpeluang memiliki kawan sejati. bukan nak kata, kawan yang sebelum ni rapat, bila dah kawen terus menghilangkan diri, kononnya untuk memberi tumpuan pada suami. salahkan terus berkawan bila dah kawen? sekiranya pandai membahagikan masa, kawen bukan satu alasan

    BalasPadam
  5. like ur notalipscumel tu.
    betol2 tak paham perangai manusia ni :|

    ~ustajah

    BalasPadam
  6. sesuatu yg terjadi pasti ada hikmahnya..

    even hati sedih & sakit, tp kena juga kuatkan smgt..

    harap ur friends akn lebih tabah lps ni..

    BalasPadam
  7. babyblue:
    tak salah tok berkawan lepas kawen & ai tak brani nak komen byk2, sbb ai sendiri pun tatau lps kawen nnt ai jd cemane. tapi harapnya takkan lupekan kawan2 ai la.

    kawen gelak senang nak cari, kawan sedih sukar ditemua. alhamdulillah, tuhan kurniakan kat ai, kawan nangis kawan gumbira. syukur. =)

    BalasPadam
  8. tazah:

    yep. manusia ni, rambut same itam. ati lain2.

    bangse same melayu, tapi sesame bangse pun busuk hati cam kafir. =p

    BalasPadam
  9. adiza,

    betol tu. tuhan duga umatnya mengikut kemampuan umatnya itu.

    tq ye. nnt ai sampaikan.

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. mr saura:
    kawan. takboleh bg tau nama demi menjaga maruahnya.

    BalasPadam