27 April 2010

Bikin panas je kan

Dialog.
ai: sabtu ai nak keluar jap tau. u xpayah ikot.
dea: g mana? buat apa? napa xboleh ikot?
ai: nak g cari adiah besday u yang da tangguh2 akibat u asek nak ngekor ai ke mana je ai g la! *tertinggi sore sket =p
dea: k.

so, bagai terlepas kandang, ai pun berjalan la seorang diri dari ke terminal 1 hingga ke jakel somban untuk mencari hadiah dea, beby & baju tok makpak ai. *sgt selesa okey soping sorang diri!

tapi,
otw nak pulang ke rumah, sambil seteress dalam kesesakan lalulintas yang panjang itu, ditambah dengan mood yang hangen2 sebab asek men break & tukar gear, tiba-tiba mata ai tertangkap imej sebuah kereta yang terjulur keluar cuba memotong barisan.
kereta kaler itam2 biru itu amatlah ai kenali. sannnngatttttttttttt kenal.

ai perati nam tujuh kali. ye, tak syak lagi ia memang kereta itu. sgt pasti!

ceis!

kepala ai da mula rasa panas seperti nak meletop, darah sudah mendidih2, badan da gigil2. sangat marah tak boleh dikawal lagi. time ni terasa mau keluar je dari kereta dan pergi mencekik pemandu kereta itam itu. mungoks! ai da kate jangan ikot, jangan ikot la. degil betol, tetap mengekor je.

ai tunggu je kereta itu menghampiri. niat di hati mau menjelingtajamtembus cermin pandang belakang and ajak berenti tepi. ai tunggu ia hampir.

pelan2 ia menuju ke kereta ai & hampir,

dan hampir lagi.

dan ketika ini tetiba ai teringat mau perati no plat kereta,

cube check no plat kereta, sambil mengikot arus kesesakan itu,

sekali ko!,

no plat kete mcm pelik aje. dan deriver juga bukanlah orang yang selalu mengekor ai itu.

oppssss! *sengih dalam hati.

ark ark ark
adoiaiii, nape la kereta sama sebijik cam kete dea! tak pasal2 ai da bersangke burok da. ampun ye u! =p

notalipscumel:
ai harap u suke dengan hadiah pink ai itu dan akan kenang seumur hidup. koyam cakap xpe bagi hadiah camtu sebab ia boleh mengeratkan silaturrahim. so, ai ikot la kate koyam tu. =p


14 ulasan:

  1. hahaha nasib baik akak tak tepon je dia marah2 kalau tak malu je haha.

    hadiah pink apa kak?kain pelekat?ngeee

    -kocha

    BalasPadam
  2. kocha:
    hehe. lebey kurang gitu la hadiahnya. =p

    BalasPadam
  3. hahahah! nasib lah ko x attack keta tu kotnya malu ko. kencing terus :P

    BalasPadam
  4. bie:
    kalo ikot marah & tak check, aku nak bom je kete tu dari jauh.

    haha.

    tapi nsb bek ai check tau. =p

    BalasPadam
  5. kak hani:
    hehe.
    bile igt balik gelak lak. =p

    BalasPadam
  6. hadiah ape yg pink tue? *kepochi

    BalasPadam
  7. Haha...seb baik x marah kaw2...

    BalasPadam
  8. ark ark ark...
    bkn takat panas ati...panas bontot bagaiiii...
    sib baik bukan...so jgn la buruk sangko yooo...ekau kan slalu positif ajoooo...

    *psst...psst...pink apo??*

    BalasPadam
  9. huh.. sape yg x penyabo ni ain?? peod kerr?? hahahah

    *bli spenda pink ek?? hahaha

    BalasPadam
  10. kakmai:
    ala, marah2 kaw2 pun, marah2 syg je kak. =)

    BalasPadam
  11. kokin:
    haha. tang ni tak boleh positif kak. kene bagi ajar sket kalo betol2. =p

    psst: adelar. rasie ai dgn koyam. ark ark ark.

    BalasPadam
  12. umi:
    ai xsabor, die yg penyabor. =p

    haha. bukanlah. kalo ade spender pink tok laki mmg da lame ai beli da bg kat dia. tapi takdo lak.

    BalasPadam