25 Mac 2010

Asam pedas Kg. Jijan

semalam lunch with dakpinkL kat kg jijan yang terletak dekat2 dengan mydin kotaserimas.
kedai yg terletak di tepi jalan tu biasa2 je, xde la gah mana, tapi pelanggannya sgt ramai dan tak putus2 datang menyinggah.
orang kata, kalo kedai tu ramai pelanggan, makanannya sedap.
so, jom kita coba!


lihat! kuah asam pedasnya pekat dan cukup ramuannya. mabeless. *ngikot tekak ai la. kalo tekak kokin yg pandai masak tu, tatau lak cemane komen dia. =p
rasa pula?
sangat sodap oke. siyes, xtipu. kuah siap boleh dihirup2 lagi.
yummimami, rasa sekali pasti mau lagi!!


size hidangan adalah sgt besar xhengat ko! pestime ai nengok ikan tenggiri yg dipotong sizenya besar gitu.
dua 3x ai ulang ayat ni kat dakpinkL: patutnya kita order lauk satu je td. boleh share.
tak terhabis ai makan sorang. tunang ai juga la yg terpaksa tolong ngabiskan segalanya. =p


lauk di atas dihidangkan dengan nasi ini. dikira sebagai 1set dengan harga RM8 kot (mengikot jenis ikan yang dipilih). *xhengat sbb bukan ai yg bayar.


ekceli, tujuan utama sebenarnya ai dibawa datang ke situ adalah ini. donut yg besar!
setelah 2 3 ari memekak2 kat dakpinkL mau donat, ha, amek ko, donut besar gabak dibaginya.
haishhh, sgt sedap donutnya. lembut. gebu2 gitu. *oit dakpinkL, ai nak donat big epal la. nsb bek donut tu sedap. so, ai tanak bigepal da la.


tengok2! isi donut.
adessss, rasa mcm nak g beli lagi je.
awakkk, nnt kita g beli lagi ea. =p

hurm, selain makanan2 kat atas tu, ai perasana juga nasi ayam kat situ nampak macam sedap je. mahap gambar tidak disertakan sbb kami tak order. so, next time haruslah ke sana lagi bagi mencoba nasi ayamnya pula.

sekian, laporan ai untuk hari ini.

22 ulasan:

  1. tol2 sedap tu.akak da terai..mmg rege dia 8 hengget 1 set. nc ayam, mi kari, mi goreng...suma sedap.sup kambeng pon sedap. mengembek2 la lepas tu.. da bnyk akak labur kan duit kat c2....

    BalasPadam
  2. mcm sedap je asam pedas tu kak.nanti bwkla sy T__T

    -kocha

    BalasPadam
  3. kak hani:
    wahh, akak selalu g rupenye.
    mmg terbaeeek la asam pedas die kak.
    yg len2, nnt2 baru terai.

    adess, teringat2 donut die kak =I

    BalasPadam
  4. kocha:
    tatau die buka ari jemaat ke tak.
    lps tu lak, akak xhengat jalan =p

    nnt akak da igt jalan kite g ea. takpun suro dakpinkL lukis map ke tok direction kita g sana.

    psst: kalo nak g xbole ajak kokin, sbb tmpt tu panas. kokin xsuke panas =p =p =p

    BalasPadam
  5. cam sedap jek asam pedas dia...meleleh air liur tgk...

    BalasPadam
  6. kakmai:
    memang sedap ponss. g la terai kak.

    BalasPadam
  7. haishhh saje buat terliur pagi2 ni. kat mana kota seri emas ne? kau saje je kan..

    takpun kau bawak je la aku may ni ;p

    BalasPadam
  8. ow lagi satu donut tu peberet ajid. kat situ jugak ke kuih tu dijual? *skema ayat aku tiru beby

    BalasPadam
  9. piya:
    haha. tu aku post malam tadi untuk meliur2 kan ko pagi2 ni. =p *mmg saje

    kota seriemas dekat2 dengan rumah abg bebyla (area salak2 kot). ko g tanye dia. takpun ko google je kampung jijan, nnt dapat la maps.

    ye, nnt aku survey die buka ari sabtu ke tak. so, may nnt bole la ai bawa u ke situ. =)

    BalasPadam
  10. piya:
    iye puan piya. kuih donut itu memang dijual di kedai itu juga. *mode: skema cam piya & beby

    BalasPadam
  11. sabtu bukak, ahad tak bukak..jumaat buka-bukaan(kalo x shilap) try plak abc di akt situ...follahhh...mabelous..mak mentua lalu kat blakang x nampak la...(sapa suh lalu kat belakang..ye x?)bubur nasi pon sedap...kenyang seminggu...

    BalasPadam
  12. uishh.
    mesti terai semuanya kat situ kak.
    mane tau, terai2 nnt, terjumpa akak lak. =p

    BalasPadam
  13. koin ni memanglah. pasal entry ni buat saya cari donut kat cafe tingkat 10 ni! sib baik rasanya not bad. huhuhu..

    BalasPadam
  14. babyblue:
    hehe.
    ala, u snang je, nk makan ade semua kat situ. ai ni kene keluar g jauh dlu baru dapt cikbabybluee =p

    BalasPadam
  15. koin...nnt kita pegi lak eks *tetiberrrr* xkira panas ke haper kerrr...mau pigi jugak *sgt menggiurkan hoccay* sila dptkan map dari dakpinkL...

    BalasPadam
  16. kokin:
    baikkkkkkkkkkkkkkkkk.
    nnt kita plan.

    psst: nnt jgn nak bising2 panas lak kak.

    **akan ku dapatkan direction dr dakpinkL. kalo sesat pun, kita ke mydin je kak. ill makesure takan sampai ke alamanda kalo sesat =p

    BalasPadam
  17. wei asam pedas ni kat nilai ke? sms aku nt...huhu

    beby

    BalasPadam
  18. beb:
    yep kat nilai. jgn ko cari kat JB lak ea. =p

    *g ajak abg ko cari. sodap!

    BalasPadam
  19. wei, p kampung jijan takmo gatu aku pun...aku dok situ la...huhu

    BalasPadam
  20. zatul:
    alalala, mahap ye, x plan pun nak gi situ.
    aku pun dibawa, kalo g sendiri mmg sesat aku.

    nnt2, kalo g lagi aku bg tau ea. =)

    BalasPadam