17 Mac 2010

50 - 50

separoh jiwa mau belajar, separoh jiwa suro tanggoh.
gimana?

adoi,
50- 50 untuk membuat keputusan.

kalo teruskan,

1. pasti akan ade class yang ai akan ponteng untuk persiapan biggie. yelar, majlis ai, takan la nak serah 100% kat makpak je. ai mesti juga la balik2 melaka tok amek tau tentang persiapan majlis sendiri kan? perantin kene la tunjuk2 muka gak. balik pulak mesti la wiken. takan nak balik time wikdays. kalo nak balik time wikdays kene amek cuti. nnt bising pulak bos ai asek cuti manjang. da la bulan 7 nnt nak cuti panjang. adoiai.

2. ye, boleh je ponteng class. klasmet boleh bekap. klasmet boleh amek kan nota. tp, ade clas sem ini yang buat penilaian time kuliah, dlm kelas. xdatang kuliah, xde penilaian, markah kosong. takan nak suro klasmet tolong jawab lak.

3. takot tak dapat nak kechap+bg full komitmen kat semua benda. biggie lagi, study lg, asaimen, ades! bole ke ai?*ke ai dlm bahasa mandrin bermaksud comel =p

kalo tangguh,

1. tangguh kene setahun. lama. then, ai plak yg kene struggle lepas tu tok kejar semua subjek. takpun, ai grad lambat. =/ rugi masa.

2. tak dapat graduate dgn klasmet skrg. haishh, da mcm2 kita lalui bersama, sekali tak dapat graduate dgn uols lak. tak beznya. ai tanak kalo bole. *sedey

3. next clas, xdapat juin dgn klasmet skrg. *xbez

4. bila da tangguh lak, da sedap x g kelas, da sedap cuti, kaplo pun da byk rest, mebi kemungkinan untuk tanak teroskan study itu tinggi. haishh. tak pun, kot la lepas kawen termengandung ke plak, hurm, lg la kemalasan tok troskan bertambah2. mesti akan tertangguh-tangguh nnt.

aduh, sgt serba salah sekarang ni. kene pilih salah satu. dua2 penting. klas penting. biggie pun penting. nak tangguh klas ke tangguh biggie?? *erkkk, mau ngamok AJ+makpak kalo tangguh biggie.

cemane nak buat ni?

♥,

9 ulasan:

  1. dear..
    continue je study. u kene arrange mase elok2... study first.
    kalu utk persediaan kawen tu, u leh mintak tolong org kan..wedding planner u mst la leh tlg u..
    wah! i ske tgk org kawen. i nak kawen i mude lg la, simpanan pun tak cukup lg.
    i;m only 20 la..
    hehhehe.
    dear..
    study taw... jgn tangguh, t lg lmbt mau keje, tol x?
    so, make ur own gud decision..
    ^_^
    ~peace~

    BalasPadam
  2. try la adjust camner kaaan...rugi plak nak tangguh study tu...bak kata pepatah bagai tarik rambut dlm tepung *jd karamsinghwalia japs*

    BalasPadam
  3. dd:
    =/
    ai keje & study lar.
    sbb tu ai rasa cam patut tangguh je.

    ai try la ye mane yg boleh.

    BalasPadam
  4. kokin:
    yep. bagai tarik rambut dlm tepung. tepung xselerak, rambut lepas ditarik. ~karam singh walia, untuk tv3! =p

    BalasPadam
  5. ain, jgn tangguh study..teruskan je..psal big day tu..serahkan je kat weeding planner..kita pantau dari jauh je..mcm akak la dulu..psal kat rumah serahkan kat family..mcm hantran semua akak yg buat..syg tau kalo tangguh study..kebarangkalian utk malas study tu tinggi..so fikir2 la ek..utk masam dpn..

    BalasPadam
  6. kesian akak.tp akak kn kuat dan positive.i know you can do it.you go kak :)

    -kocha

    BalasPadam
  7. akak pon konpius...tp dr pengalaman org lain...klu dh stop kejap, pastu sure malas giler nk start balik..

    BalasPadam
  8. kocha:
    haishhh. harap2 gitu la sha. *sigh

    BalasPadam
  9. kakmai:
    tau xpe. tu yg serba slh nk tangguh tu.

    BalasPadam