22 Februari 2010

Mau kawen kah?

/

oh,
untuk semua yg masih belum mengetahui, laf2 di atas tersebut adalah hitungan hari untuk hari besar saya. besar mana? besarbiasa tapi akan dikenang seumur hidup la. insya-Allah.
=)
seakan tidak percaya.
i tot saya tidak akan kawen sampai bila2. *huh, penat & tenat dengan kisah lepas2!
fullstop. no regret. yang berlalu biarkanlah, dan jgn dikenang.

tukar kepada mode kawen semula.

masa semakin berlalu,
dan percaya atau tidak,
saya masih belum bermula apa-apa lagi.

yang ada pun,
1. early mac going for kurus , eh silap, bukan kurus tp kusus kawen. =p
2. planning g cari baju nikah kaler pink saya with mama & dakpinkL. tarikh tak decide lg tp akan dilakukan dalam bulan mac ini. *thanx ma sponsor baju nikah saya.
3. sketch of wedding kad. sekadar contengan yang saya sendiri rasa comel untuk dibuat kad kawen. nanti nak tunjuk kat dakpinkL.
4. sokseksoksek dengan dak pinkL tentang pre-wed kami. saya suka cantuman idea awk dan idea saya itu. * senyum2 dan bayang2kan.
5. goodies bag will be sponsor by makngah.
6. macik sedang menunggu design bunga telor dari saya.

tu jela yang baru direncana.

tentang mak andam untuk hari besar, ada sedikit bingung tentang itu kerana ibu awal-awal sudah membentangkan kertas kerja cadangan mak andam pilihan hatinya. siap request mau saya pakai songket penuh di hari besar.

ayarrkk, gila panas kalo pakai songketpenuh di tengahari buta wahai ibuku. *pengsan.

dan ibu juga telah mengeluarkan stetmen untuk dikenang seumurhidup agar saya memilih makandam pilihannya itu:
"toksah ikot org nak kawen. ukur baju di badan sendiri. kalo kawen berutang bagai, semata-mata nak cantik, baik tak payah. orang lepas kawen nak hidup senang, ni, nanti lepas kawen dikeliling hutang je. " *kata-kata itu ada betulnya dan menyedarkan saya. jgn ikot nafsu, ikot kemampuan suda.

dan baru-baru ini, makcik juga ada menelefon dan sangat riang mau membelikan saya baju untuk nikah walaupun telah diberitahu, mama yang akan belikan. maaf makcik. saya tau kamu kecewa. tp saya rasa cukuplah sepasang untuk baju nikah saya sebab saya bukan artis pun nak baju nikah sampai dua tiga.

dan lagi,
sekali lagi makcik berkecil hati bile cadangan dia untuk menempah set bilik tidur pengantin terpaksa dilupakan.
maaf makcik.
saya mau yang simple2 sahaja. tidak mau saratmarat begitu ye.

seterusnya?

hurmm,
saya risau tentang hari itu, tapi masih tak mulakan apa-apa.
nantila.
lepas kursus nanti saya akan fikirkan semula.
lagipun, dakpinkL tak sehat.
tunggu dia sembuh baru saya sambung fikir.

♥,

10 ulasan:

  1. tak pyh nk kurus.tak cantik.

    kn akak dh gi kursus kawen?

    songket?aaaaa panas kak

    carik mak andam yg memuaskan hati akak.kawen sekali seumur hidup je kak.biar berabis sikit dan jd kenangan manis

    cewah ckp mcm pandai je.pdhal diri sndiri tak plan pape lg haha

    -kocha

    BalasPadam
  2. kocha:
    panjang citonyo tentang kusus kawen yg dlu tu.
    papepun, ai kene g lagi sekali. =)

    BalasPadam
  3. aik..bape kali da ko nk gi kusus kawen ni? bkn ari tu da gi ke? *konpius*

    btul la tu ckp ibu ko tu. kawen skali seumur hidup. tp kalo da skali, tp akan nyusahkan (dgn hutang-piutang) seumur idup, masalah pulak nanti kan.

    tp bab mekap mmg penting.jgn tangkap muat aje.kang tetamu lg lawo dr panten..hehe..

    BalasPadam
  4. ramainye nak seponser. aku tade pon ;p

    BalasPadam
  5. nami: kes kusus tu kes terpencil. muahhaha. aku fail satu paper. tu yg kene g skali lg. =p

    *yg penting kene g juga, kang xdpt kawen.

    -dakpink-

    BalasPadam
  6. phia:
    rezeki piya. ade terima. xde, usaha sendiri. yg penting ko kawen cantik2 je. =)

    -dakpink-

    BalasPadam
  7. suda mau kawen ek...congrats2...tgk org nak kawen, rase cam nak kawen lg skali jer...but still wit same guy:) tingin nak mekap n pakai baju santek2...hehe

    BalasPadam
  8. koin...kalo penat pk sorang2 meh kiter pk sesama...need help? let me know, kot la bley tolong apa yg patut...

    BalasPadam
  9. kakmai:
    hehe. can't wait nak santek2 jg.
    =p

    BalasPadam
  10. kokin:
    tengs kak, kalo perlu bantuan nnt ai bg tau ea. =)

    BalasPadam