09 Disember 2009

Impian besar.

dulu,
mase kecik2, ai sgt suke main kawen2.
muahaha.
misi utama: ai mau jadi emak.
*kecik2 da pandai bercita2 mau jd mak uols.
& ai tadonya akan beralah utk jadi anak.
ai tetap gila kuase mau jadi mak setiap kali men permainan itu.
plus, size ai yg menggalah among other girls, of course la peluang ai utk jadi mak time tu hamat cerah.

then, menginjak ke zaman sekolah & belajar, tado da men kawen2.
mula memasang angan2 tuk kawen adolar. ark ark ark.
di situ la ai mula menyimpan impian besar.

untuk menjadikan kawen itu satu kenyataan, of course la ado bofren impian kan??

so, inilah mamat yg jadi pojaan hati ai di ketika itu. abg takeshi.
siyes, minat giler xhengat punya. & slalu berangan akan dapat bofren seperti dia. plus, ai ni kan chinese look =p, so haruslah ado bofren seperti beliau.
&
untuk kawen2, haruslah ado wedding dressnye kan??
di ketika itu, impian ai sgtlah melampaui keterbatasan tatasusila kemelayuan.
*impian je hokey, pls dont make any spekulasi bout my dream dress! & xperlu la nak senyum2 sinis plus soksek2 lepas bace posting ai ni.

tada!!
*rasanya mau pengsan abah ai + tersembul2 bijik mate org kg kalo ai pakai gitu time wedding kan uolss?
hurmmm, time ai verangan tu jang nara masih belum glemer lagi. tp wedding dress yg ai impikan mmg ala2 stail pix itu la. pengaruh cinderella & sleeping beauty, so dressnya haruslah somel2 & harus la kembang2.

tapikan,

ai sgt menyesal dgn angan2 dan impian itu.
sebab,
impian ai itu terlalu besar, sgt melampaui keterbatasan, dan tak mungkin tercapai.
tado yg sukses pun even ai da kurangkan & modified impian tersebut supaya tak jadi terlalu besar, dan mudah digapai.
dan..

iklanjap: ai rasa la kan, muke ai ado iras ppuan dlm pix tu. kan? =p

smbung balik,

dan,

secara jujurnya,
ai takot dan tanak da meneruskan impian besar itu.


♥,

6 ulasan:

  1. tak salah pasang impian kak.hehe tp kalau impian yg mcm impossible tu agak2la kn :P.sy byk impian kak.haih kalau sebut psl kawen mcm2impian..takpe kak.mane tau kot tercapai

    -kocha

    BalasPadam
  2. kocha: ade lg impian2 len. nnt ado maso ai tulis lg. =) nimane yg sempat & tefikir je neh.

    BalasPadam
  3. berangan itu harus ada cuma laksana @ x je :)

    BalasPadam
  4. koin: semoga apa jua impianmu itu kan tetap menjadik kenyataan w/pon very the fantasy kaaaan...agar ianya direstui Illahi dan ur ibuabah eks...

    notajari: dah dah pegi verangan lagik...ahaks

    BalasPadam