07 November 2009

Si jakun

~7 November 2009~

ai & kin plan nk g tgok teater wit laf memasing.
ai xharap pape pun bile ai msg dakpinklaki ajak dia & dia reply: xjanji ea.
so, mmg ai da hagak da dia takan nk g. beside, mlm yg same tu plak ado bola, so i kno oredy, dah tentu la dia akan pilih bola dr g tgok teater dgn ai. kan??
& mlm itu juga, ado bf org tu xdpt dikesan. muahaha. *saba ea wana.
bila time bola, mmg gitu la gayanya.


balik pada cerita, sblom g IB, ai lepak dlu kat rumah sewa ikin.
ai da mcm kera masuk kg da. maunye tak, rumah flat dia 17 tingkat ko.
ai menjadi sgt jakun. Sket2 asek nk g jenguk ke bawah je. smpai kin kluar stetment: ko ni nape, mcm xpnah dok rumah flat plak.

hello, mmg ai xpnah dok rmh flat ok! haha.

lg satu, yg buat ai lg jakun+terkejut+sentap seketika yelar time nk keluar parkingnya. cuba tgok gambo kat atas. si kin sedang nolak teksi tok bg laluan kat kete ai.
haishhh, camtu pun ado kan?? xtakot ke dorang ni kete dorang ilang. haishhh.

nextstory: cerita tentang cuci.

setelah mengharungi jalan yg sesak, sesat2 g amek wana, hujan lebat, akhirnya kami smpai jg la ke IB.

*sgt menjengkelkan bile ikin jeling2 nengok ai pakai heels dlm hujan lebat tu. =p *suke ati ai la nk pakai heels, bf ai pun tak bising. ~lalalala.

duduk je dlm krosi kat IB tu jakun ai dah mula terserlah. yelar, beli tiket yg paling murah, so haruslah kan dok seat yg paling jauhhh nun di belakang. cenonit2 je tengok actors&actress dr jauh. *edi, next time kalo ade tiket dok depan dlm IB, bg ai merasa ye. pelissss ye kezen.

utk setengah jam yg pertama tu mmg tado reaksi pape dari ai, even dialog dorang lawak.
sbb: ai cube prati2 & cari2 punca sama ada dorang ni gune suara sebenar ke miming je. boleh???

lepas setengah jam tu baru la ai boleh gelak. haha. *tetiba jd delay cam piya.
tp jakun totap ade.
sbb: pentas tu bole gerak2, masuk ke dalam, naik keluar. set boleh berubah2. atas set boleh org nari2. ai sgt pelik nengok sume tu. *fyi, ni adolar pestime ai g tgok teater. sbb tu lar ai berperangai jakun gitu. =p

komen tentang CTM: sgt bez & berbaloi2 ai beli tiket RM43 (anding AF tu pun beli tket 43 henget je k, dok seat depan ai) tu. even, byk halangan nk g + semes dakpinklaki tado rply2 buat ai hangen, tp ai tetap enjoy de show. Hans Isaac sgt kacak uolss, ai likeeeeeee.

nenanti ai nk g tgok teater lg. bez2.

bsoknya pulak, pepagi ai da kene btolak dr PJ ke Melaka.
xbole kalo xbalik sbb ado majlis cukur jambul cucu pakngah ai kat melaka.
kalo ikot ati, ai mmg nak elakkan diri tetime org ramai2 ni. *Tuhan je yg tau ape ai rasa k, even dah 2 3 bulan ia berlalu.
tapi, ai tado choice, kang xbalik, kecik plak ati mereka2 tu.
so, dgn tenang hati+tabahkan mental&fizikal, ai pun balik la ngadap sedaramara itu.


majlis cukur jambul yg meriah jg la.
*mahap, ai tado bawa baju kurung, so, tular uniform ai spanjang majlis.


pixas: peralatan yg digunakan tok majlis & baby adam haris seblom dibotakkan. =) *bb ni sgt baik, xbanyak songeh.

ekceli, ade 2bb yg 'dijambulkan' tuari, tp sorang smpai lambat lak. so, marhabban terpaksa la dibuat 2x, bila sorang lg bb (najmi danial) tu smpai kendiannya.

alhamdulillah, majlis berlangsung dgn selamatnya.

tapi...

mcm yg ai da dpt rasa, ai tetap ditanya dgn soalan itu.
even xsuke, ai tetap cuba jawab dgn sebaik2nya. ado gak yg perli2, tp wat donno je la. suke ati la nk cakap ai apepun, ai malas nk lawan2+mls nak layan2.

~tamat~
♥,

1 ulasan:

  1. Bemerkenswert, die nГјtzliche Phrase viagra bestellen auf rechnung levitra [url=http//t7-isis.org]cialis ohne rezept[/url]

    BalasPadam