06 Oktober 2009

Rumah besar, rumah kecik

suatu petang, seorang akak baru balik dr rumah kawannya dan termenung. lalu si adik menegor:

adik: weh, nape? cemane g rumah org tu.
akak: ok je. tp rumah dia besar. tak macam rumah kita.
adik: oo, dia da beli rumah ke?
akak: belum.
adik: so, bukan rumah dia la. tu rumah makpak dia. stetmen biar betol.
akak: ye, tp papepun, rumah dia lg besar dr rumah kita. =/
adik: so, apa masalahnya. ko nk ckp, kita tak sama level la ea? & ko nk ckp ko rase xseswai dgn dia. kan?
akak: hurmm.
adik: aku amat tak suke kalo ko rase mcm tu. weh, level korang dua2 sma k. dua2 tado rumah lg. dua2 kene berusaha tok beli rumah. & rumah yg korang duduk skrg adalah rumah makpak. fullstop. da. pls, jgn suke merumitkan benda yg mudah.
akak: ok.
adik: nak tanya sket boleh?
akak: tanye lar.
adik: dia syg ko ke, syg rumah ko?
akak: *gelak. mengong punya soalan. aku xtanye lg. nnt aku tanye ea.
adik: ark ark ark.


♥,

10 ulasan:

  1. weh.. ingat ni zaman antara due darjat lg ke?
    da mule la tu nk pk yg bukan2..

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. kak wa: haha. baik. ai tanak kene cili dgn kak mas. =p

    BalasPadam
  4. kocha: badut? ark ark ark. badut tu santek sha, sbb tu la dia compare bagai. =p

    nota jaricumels: badut sihat tak??

    BalasPadam
  5. Salam semua,

    Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami. Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

    Daftar sekarang: Blog Malaysia [Blogger's Meeting Point]

    Malaysia Boleh!

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  7. HANYA YANG TERBAIK UTK KAMU DAN KAMU....AMIN YA RABBALAMIN...

    nota jari: pondok akak pon kechik jer...ark ark ark

    BalasPadam
  8. kocha: ~lalalalalala =p

    kokin: amin. *blushing.

    BalasPadam