04 September 2008

Trawih telekong munge-munge pink

trawih mlm td cam biase, akibat 'keterhegehan' aku kene tggl dgn abah lagi.. so, jln kaki la aku sensorang g surau.. xpe, xtakot pun, bln ramdhan xde antu.. =p kalo da lmbt tu, jgn mmp la nk dok saf depan.. huhuhu.. bile da dok kat saf blakang tue tpakse la smyang sesame kanak2 riang yg ngikut parents dorang g trawih.. ape yg aku pasan time dok tggu imam nk stat smyg, due kanak2 riang (dlm umo 6 7 thn kot umo dorang) kat sblah kanan aku ni dok 'usha2' aku.. pastu soksek2 psl telekong aku.. ade gak aku tdgar antara soksek dorang tu tmasuk la ngate telekong aku cantik, bunge2 ping comel2.. nnt nk sro mama die beli telekong cam akak tu jg.. hehehe, kembangsemangkuk aku dgr..

smyg dgn kekanak riang ni jg menguji thp kekhusyukkan aku smyg.. maunye tak.. bile time imam bace alfatihah je, kan men kuat lg sore dorang ni ngikot bacaan imam tu.. terganggu kosentrasi aku.. papepun, well done la adek2 sume tue, bacaan alfatihah korang bagus.. bangge gak aku dgr bacaan dorang tue.. at least umo muda camtu, da tau nk g smyg, da btol bacaan al-fatihahnye.. jgn tatau ade gak org yg da tue bangke tp bacaan alfatihahnye bertrabur.. yg xlancar alfatihah pun ade.. bkn nk memburuk2kan mereka ni, sbb aku pun bkn la terer mane bab2 agame ni, tp realitinye mmg ade org camtu..

berbalik pd kekanak riang tue td, skali lg bile imam bace surah2 3kul, dorang ikot lg bacaan imam tu.. smangat tak hengat.. yg peliknye time imam bace surah2 len, xde la dorang ni ngikot, mebi dorang paling hafal surah tu je kot.. time rukuk & sujud pulak dorang boleh kalih muke dorang kat aku tgok aku da bgn ke blom.. uishh, mcm2 prangai btol kekanak neh.. pnat aku thn gelak.. hehehhe.. papepun, yg pastinye trawih aku mlm tu mmg xkhusyuk+ttb je aku rase cam da tmsuk dlm kategori dorang gak.. muahhahahah.. lenkali tamo dah dok skali dgn saf kanak2 riang tue,+tamo da lmbt2 da g trawih..

::sincerely me::

Tiada ulasan:

Catat Ulasan